Wees als die zonnebloem in Bulgarije

The Optimist 21 okt 2022 Zingeving
Welke invloed heeft dat stemmetje in je hoofd op jouw vitaliteit? Astrid Landman deed onderzoek – ook bij zichzelf – met als resultaat: een helder en liefdevol advies. DOOR: ASTRID LANDMAN ‘Ik ben een complete mislukking.’ ‘Ik kan dit niet.’ ‘Ik zie er weer eens niet uit vandaag.’ ‘Dit was heel stom van mij.’ Jarenlang was dit de manier waarop ik tegen mezelf praatte. Hard en bekritiserend. Mijn innerlijke criticus had het vaak voor het zeggen. En eerlijk gezegd… ik vond het heel normaal. Ik wist niet beter dan dat het stemmetje in mijn hoofd dat mij voortdurend veroordeelde en bekritiseerde normaal was. Misschien herken je het. Ondertussen zorgde ik goed voor mezelf. Althans – dat dacht ik. Elke dag minimaal dertig minuten wandelen, gezond eten, voldoende slapen, anderhalve liter water drinken, mediteren, naar de sauna voor ontspanning. Ingrediënten om lekker in mijn vel te zitten. Toch voelde ik mij niet vitaal. Dat was niet zo vreemd. Want als zelfkritiek een goede vriend of vriendin van jou is – zoals dat jarenlang van mij was – dan zit je hart niet lekker in haar vel. Nu weet ik: om écht lekker in je vel te zitten is zelfliefde onmisbaar. De

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie