Water voor de wereld

Brian de Mello 12 mei 2022 Samenleving

Wat hebben water en vrede met elkaar te maken? Alles, als je het aan Brigitte van Baren vraagt. Deze zen-meester organiseert een bijeenkomst met spirituele leiders van over de hele wereld om het belang van onze waterbronnen te benadrukken. Met als doel: het leven en de vrede voor toekomstige generaties te waarborgen.

Plaats van handeling is het Vredespaleis in Den Haag. Daar vindt op 1 juni 2022 een interactieve dialoog plaats over water. Het gesprek ontspint zich tussen zowel spirituele leiders als jonge, toekomstige leiders. Daarnaast is een beperkt aantal gasten uitgenodigd om getuige te zijn van deze unieke gebeurtenis. Tijdens de bijeenkomst staat het belang van bewustmaking van gezond water door middel van educatie centraal. De aanwezigen worden uitgenodigd – misschien zelfs uitgedaagd – een persoonlijke belofte uit te spreken om hun missie voor gezond water te bekrachtigen. Voor zichzelf, maar ook naar elkaar toe.

Waterceremonie

Initiatiefneemster Van Baren: ‘We zijn ervan overtuigd dat in de nabije toekomst een gebrek aan schoon, gezond drinkwater de grootste bedreiging zal zijn voor het voortbestaan van plattelandsgemeenschappen, en daarmee uiteindelijk voor de vrede. Ons doel is om niet alleen te focussen op het belang van vers, schoon water, maar hier ook daadwerkelijk iets aan te doen.’ Via de door haar in 2018 opgerichte stichting ‘Living Peace Projects’ organiseert zij het project Water for All. ‘Met een speciale waterceremonie willen we het belang van onze watervoorraden onder de aandacht brengen en tevens Living Cycles introduceren. Dit is een zelfvoorzienende plek, voorzien van een regenwatersysteem, eco-sanitaire voorzieningen en zonne-energie, alles in de vorm van een modulair ontworpen “Waterhuis”. Het concept is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ingenieurs van IHE Delft Institute. Met ons gezamenlijke project Water for All willen we een praktische bijdrage leveren om een vredig leven voor toekomstige generaties te garanderen’, aldus Van Baren.

‘Met ons project Water for All willen we een praktische bijdrage leveren.’

Meekijken kan

Een van de hoogtepunten van de dag vormt het samenvoegen van water uit achttien heilige waterbronnen: ‘The Water for All Ceremony’. Naast dit waterritueel zal een educatief jeugdboek over waterbronnen, geschreven door al deze spirituele leiders, worden gepresenteerd.
Via een gratis livestream kun je op afstand bij dit evenement aanwezig zijn. Het programma start om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur met de presentatie van een manifest. Op de pagina hiernaast lees je meer informatie over de livestream om er digitaal bij aanwezig te zijn. •

Aanmelden voor de gratis livestream en een overzicht van de aanwezige spirituele leiders bekijken kan hier: eventro.co/living-peace/water-for-all

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie