Wat Nederland aan het afvalprobleem doet

Maaike Boersma 132 december 20102010
Maaike Boersma | 132 december 2010 issue De vermelding \'ten minste houdbaar tot\' was bedoeld als handig hulpmiddel: informatie die consumenten moest helpen in te schatten tot wanneer de kwaliteit wordt gewaarborgd. Maar uit een onderzoek van de Wageningen University, in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, blijkt dat veel mensen denken dat het de uiterste datum aangeeft waarop de inhoud nog eetbaar is. Vanwege dit misverstand worden voedselproducten na die datum en soms zelfs al vlak ervoor door supermarkten weggegooid. Milieu Centraal heeft in oktober een nieuwe website gelanceerd, met tips om slimmer te kopen, koken en bewaren en de eigen voedselverspilling te verminderen. Een kleine greep uit www.etenisomopteeten.nl: kijk eerst in de koelkast en voorraadkast voor je boodschappen gaat doen, zet je koelkast op 4 graden Celsius om bederf optimaal tegen te gaan, gebruik dat laatste stukje kaas voor een ovengerecht... De Nederlandse overheid heeft zichzelf ten doel gesteld om het verspillen van eten voor 2015 met twintig procent te verminderen. Zo zouden de bewaarmethode en logistiek kunnen verbeteren, zodat consumenten minder weggooien. Ook kan weggegooid eten op een zo hoogwaardig mogelijke manier worden hergebruikt, met storten op de afvalberg als laatste optie. In Nederland

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie