Wat mijn zoon eigenlijk doet

The Optimist 089 september 20062006
Een moeder ontdekt hoe haar tiener online vrienden maakt. | 89 september 2006 ‘Toen ik onze zoon één van zijn computerspelletjes zag spelen, ontdekte ik dat het niet ging om schieten en moorden, zoals ik had verwacht. Omdat zijn headset niet werkte, kon ik zijn gesprekken op Teamspeak op zijn computer horen. Tot mijn verbazing zat hij met mannen, vrouwen en tieners over de hele wereld strategieën te bespreken om een niveau hoger te komen in één van zijn favoriete games. Het spel, zo ontdekte ik, ging om het verkrijgen van macht en bondgenootschappen. En onze zoon had ingezien dat hij alleen in rang vooruit kon komen als hij de leiding nam en de strijd aanvoerde. Toen ik mijn vooroordelen opzijzette en mij ging interesseren voor de intense belangstelling en de passie van onze zoon voor computerspelletjes, vertelde hij vaak over zijn virtuele teamgenoten. Sommigen waren op een legerbasis gestationeerd, anderen waren huisvrouw. Weer een ander was werkloos en had zijn vrouw ervan overtuigd dat hij internet gebruikte om een baan te zoeken, terwijl hij in werkelijkheid zijn virtuele teamgenoten ontmoette. Verder waren er tieners die deden of ze ziek waren om thuis te kunnen blijven, zodat ze de belangrijke

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie