‘Wanneer je hart is gebroken kun je alles voelen’

EmilyAviles 13 dec 2011
Susan Piver, meditatieleraar en boeddhist, houdt zich bezig met vragen over hoe we authentiek kunnen leven. In haar boek De wijsheid van een gebroken hart benadert ze hartzeer – romantisch of anderszins – vanuit het perspectief van de verrassende gelegenheid die zich daarbij aandient: de gelegenheid voor spirituele transformatie en diepe liefde. Emily Aviles | 141 november 2011 Waarom hebt u dit boek geschreven? ‘De wijsheid van een gebroken hart is ontstaan door twee oorzaken. Eerst mijn eigen gebroken hart. Hoe lang geleden ook, ik vergeet dat nooit. Zó schokkend hoe dat hartzeer mijn leven tot stilstand bracht! Ik dacht: “Hoe kan het dat mensen dit elke dag meemaken? Hier ga je aan kapot.” Daar dacht ik steeds aan en ik probeerde me eruit te worstelen. De tweede oorzaak was dat ik me in het boeddhisme ging verdiepen, een aantal jaren later. Daar ontdekte ik dat het gebroken hart niet als probleem of teken van persoonlijke schaamte werd gezien, maar nadrukkelijk als kenmerk van de “spirituele krijger”, als een toestand van kracht, spirituele vooruitgang, openheid en tederheid – stuk voor stuk vereisten om een mededogend wezen te kunnen zijn.’ Wat is de wijsheid van een gebroken hart nou precies? ‘Wanneer

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie