Waarom zou je?

The Optimist 038 mei / juni 20012001
Soms fiets ik \'s avonds door een straat waar een lantaarnpaal is uitgevallen. Ik vraag me dan wel eens af wie er voor zorgt dat straatlichten worden vernieuwd. Jurriaan Kamp | 38 mei/juni 2001 issue Ik heb geen idee wie je zou kunnen bellen om door te geven dat een lantaarnpaal niet werkt. Dat heb ik nog nooit gedaan en ik denk dat de meesten er met mij vanuit gaan dat de lamp vanzelf wordt vervangen. Soms zie je inderdaad mensen op een hoogwerker in de stad lampen verwisselen. En plotseling blijkt de lantaarnpaal in mijn straat het weer te doen. Zo gaat dat. De publieke zaak functioneert zonder mijn betrokkenheid. Over het algemeen gaat dat prima. Lampen worden kennelijk vervangen - zou er een ambtenaar \'s avonds rondjes door de stad rijden op zoek naar kapotte straatverlichting? Gaten in de weg worden gerepareerd. Als burger vertrouw je daar blind op. De waarde van dat vertrouwen besef je pas als je in een ander land woont waar publieke zaken niet zo goed zijn geregeld. In India reed ik \'s avonds zachtjes in mijn auto met mijn neus tegen de voorruit: elk moment konden de wielen in een gapend gat in

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie