Waarom ik vrijwilligerswerk doe

Sandy Stabile 111 november 20082008
Een Amerikaanse verpleegkundige over de vreugden van het vrijwilligerstoerisme. Sandy Stabile | 111 november 2008 issue Sandy Stabile in Nicaragua after assisting in cleft palate repair surgery. Photo: Sandy Stabile Ik ben verpleegkundige in San Jose, Californië, en in november afgelopen jaar kwam ik terug van een vakantie in Nicaragua. Daar heb ik samengewerkt met een vrijwilligersteam van artsen en verpleegkundigen, uitgezonden door Operation Smile, dat gratis operaties uitvoerde bij kinderen met een hazenlip. Dit was mijn achtste vrijwilligersvakantie, en tot dusver heb ik meer dan duizend kinderen verpleegd in China, Venezuela, Nicaragua, Guatemala en Honduras. Binnenkort ga ik naar India; daar zie ik erg naar uit. Ik had nooit gedacht dat ik meer zou ontvangen dan geven door mijn tijd te geven aan mensen in nood, maar het is echt zo. Mijn eerste uitzending naar Nicaragua was een ervaring die mijn leven heeft veranderd. We hebben daar 177 kinderen geopereerd in vijf dagen. We werkten veertien tot zestien uur aan één stuk. Het ziekenhuis was zo arm dat er geen glas in de ruiten zat... In het begin was het personeel helemaal niet vriendelijk of behulpzaam. Maar toen ze erachter kwamen dat wij vrijwilligers waren, op vakantie nog wel,

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie