Waar blijft de tijd?

The Optimist 19 apr 2024 Zingeving
Zelfreflectie helpt mij op weg om te ‘her-inneren’ dat het leven een avontuur is om te ontdekken, dat ik ben omdat wij zijn – conform de Ubuntu-gedachte. Ik kijk dankbaar terug op mijn rollen in de financiële bankwereld, waarbij ik me vanuit mijn tweede natuur en ambitie liet leiden door de drijfveren van erkenning en resultaat. DOOR: FRANK VAN DER ZANDEN In 2008, een paar weken voor haar overlijden, gaf mijn moeder aan: ‘Frank, jij gaat nog een keer heel iets anders doen vanuit je eigenheid, wees lief voor jezelf en je omgeving!’ Als geschenk gaf ze mij een horloge met de inscriptie ‘Ik geef je de tijd’. Ik heb veel geleerd en afgeleerd, mede dankzij mijn moeder: geloof oprecht in de kracht van ieders ware natuur en unieke talenten. Dit is een ode aan mijn moeder; dankjewel voor het vele goede dat ik ontvangen heb, ik doe er iets goeds mee vanuit mijn eigenheid. Ik heb uiteindelijk geluisterd naar mijn innerlijk kompas om uit de gouden kooi en zogenaamde comfortzone te stappen, op de weg van ego ‘welvaart’ naar eco ‘welzijn’. Want waarden die er echt toe doen staan niet op de winst- en verliesrekening of op de balans.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie