Voedselpioniers van nu en morgen

The Optimist 195 november / december 2020 Samenleving
DOOR: IRA VAN EELEN Als u bedenkt dat we nu nog bezig zijn een idee zoals kweekvlees, dat in 1940 gedacht en uitgesproken werd, te verwezenlijken, maakt me dat nieuwsgierig naar het idee van nu dat al ergens wordt gedacht en misschien uitgesproken, maar nog ver van ons bed is. In het geval van voeding nog ver van ons bord. Maar is er dan nog wel een bord? Als u zoals ik opgevoed bent om alle vanzelfsprekendheden niet als vanzelfsprekend te beschouwen, weet u waarom het bord gekomen is en wat kan maken dat die weer verdwijnt. De voedselfuturisten van nu schetsen een toekomst met functionele persoonlijke voeding als pillen, poeders of dranken. Maatwerk, afgepast op wat we nodig hebben, zonder overconsumptie, schadelijke stoffen of afval. Is dat te ver van onze eettafel? Overigens: komt die daarmee ook ter discussie te staan? Wellicht is dat niet wat we nu willen, maar ontegenzeggelijk een oplossing voor veel van onze problemen. Los van die futuristische ideeën is er een leger aan creatief-wetenschappelijke voedseldenkers ontstaan, die oude technieken en nieuwe mogelijkheden combineren, waarmee ze de grootste industrie ter wereld, die van onze voeding, kunnen transformeren in ‘Kind Earth Tech’ voor op ons bord.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie