Vluchten kan nog steeds

The Optimist 22 apr 2022 Samenleving

Het is alsof we bij The Optimist een glazen bol hebben. Want bij het bedenken van dit thema wisten we nog niet dat mensen in Europa massaal naar de vrijheid zouden vluchten. Dat is wel de realiteit waar we bij stil moeten staan. Dat doen we samen met Victoria Koblenko. En we belichten enkele positieve initiatieven van hulpverlening. Want er zijn lichtpuntjes tussen al het oorlogsgeweld.

De situatie in Oekraïne doet ons bijna vergeten dat we nog wat andere crises te bezweren hebben. Ron van Es gunt ons een blik op wat hij de TussenRuimte noemt; een tijd van transities. Samen met hem organiseert The Optimist een inspiratiedag op 30 juni 2022.

Vluchten voor senioriteit blijkt niet te hoeven, net zo min als het zoeken van vrijheid buiten jezelf. Vluchten uit pijn is daarentegen voor sommigen een noodzaak, maar daar is wel een zeker inzicht voor nodig, of… een muziekinstrument.

Tenslotte is er een plek in Amsterdam waar vrije geesten terechtkunnen. Een ambassade om in te vluchten als de inspiratie opdroogt. Of om jouw eigen glazen bol op te poetsen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie