Vlees zonder slachthuizen

The Optimist 181 juli / augustus 2018 Samenleving
Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau neemt het aantal veganisten ieder jaar toe. Die worden buiten de deur steeds beter bediend, want in steeds meer horeca staan veganistische gerechten op de kaart. Pablo Moleman, Coördinator Food & Services van ProVeg, heeft een inspirerende en optimistische kijk op de toekomst van voedsel en neemt ons mee in de wereld van vlees zonder slachthuizen. DOOR: PABLO MOLEMAN Samen met 2000 andere veganisten en vegetariërs bestelde ik op maandag 16 april een pizza. Het lijkt een simpele, misschien wat luie maaltijdkeuze, maar schijn bedriegt. Voor velen was dit de eerste keer in jaren, of zelfs in hun leven, dat zij een pizza bestelden. Voordat New York Pizza een vegan pizza lanceerde bestond deze mogelijkheid namelijk niet. En zo wordt pizza bestellen van gemaksvoedsel of een guilty pleasure opeens een daad die mensen overal in het land samenbrengt in hoop voor een betere wereld. Voor de 70.000 veganisten in Nederland voelt het bestellen van die eerste pizza als een triomf, het begin van een revolutie. Als je tot de 99 procent van de bevolking behoort die geen veganist is, dan zul je bij het lezen van het bovenstaande wellicht je schouders ophalen. Wat is er

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie