Marinda Vis
178 januari / februari 2018 Samenleving
Insecten eten Het wordt ‘het eten van de toekomst’ genoemd en zo’n twee miljard mensen doen het al eeuwen. In Nederland niet, wij zijn er een beetje huiverig voor en zien het als een vreemde eetgewoonte. We hebben het over het eten van insecten. Wat in veel Afrikaanse en Aziatische landen de normaalste zaak is, is in Europa raar of zelfs vies. Maar wat is er mis met het idee om een beestje wat eerst nog rondvloog, sprong of kronkelde in ons mond te stoppen? Want de dieren waarvan we vlees eten hebben hiervoor nog rondgelopen en gesprongen. Wat is nou echt het verschil tussen kip, varken of koe en sprinkhaan, meelworm of mier? In de landen waar insecten al jaren gegeten worden, worden ze niet alleen gegeten omdat het een bron van voedingsstoffen is. Insecten zijn namelijk een prima bron van eiwitten. Maar ook voedingsstoffen als calcium, ijzer en veel vitamines uit het B-complex vinden we terug in insecten. Het is nog veel sterker: insecten worden als lekkernij gezien. Het heeft een goede bite en smaakt een beetje zoals nootjes. Insecten als duurzame voeding Een andere reden waarom mensen voor insecten kiezen is het milieu. Door insecten in plaats
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties