Verse visies op voedsel
131 november 20102010
Max Christern | 131 november 2010 issue Max Christern, hoofdredacteur Ode Nederland. Foto: Vincent Mentzel De elfde van de elfde is dit jaar niet alleen de dag van Prins Carnaval. Het is ook de datum waarop Nederland de Dag van de Duurzaamheid viert. Hoewel het woord duurzaamheid aan wat inflatie onderhevig is, slaat het begrip bij een groeiende groep mensen aan, vooral ook door het inzicht dat het leven er mooier en beter van kan worden. Neem ons eten. Jarenlang was biologisch eten iets voor een kleine groep liefhebbers. Anno 2010 omarmt de massa het, niet alleen omdat grootgrutters hun schappen er nu ook mee vullen, maar ook omdat mensen ontdekken hoeveel lekkerder het is. Ter illustratie: tijdens de economische crisis zijn de bestedingen aan het doorgaans duurdere biologische eten gestegen. In aanloop naar de duurzaamheidsdag begon een van de organisatoren, Sandra van Kempen, een weblog over voeding: 40 dagen duurzaam eten. De Ode-website volgt haar dagelijkse dilemma’s en keuzes. Het is een interessante rondgang die veel praktische inzichten geeft in ons huidige voedselgedrag. Het is aardig om deze bevindingen te lezen naast het essay van de Britse architecte Carolyn Steel, Een nieuw voedselmanifest . Volgens Steel hebben we behoefte
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties