Verken het onbekende

The Optimist 132 december 20102010
De spannende smaak van selderieknol. Elbrich Fennema | 132 december 2010 issue Door dagelijks met ze te hardlopen geeft Sean Farrell de jeugd in Leogane een activiteit om naar uit te kijken Foto: Pieter de Swart Ooit was het leven elke dag spannend: wat valt er te eten? Blijkbaar zit de behoefte om onzekerheden uit te bannen diep in onze genen gebakken, want de mens heeft de landbouw uitgevonden, en veeteelt, en de weckfles, het blik, de ijskast, de diepvries... We willen graag een leven zonder onvoorspelbaarheid. Daarmee is natuurlijk ook iets verdwenen. Spanning. Variatie. Een hamburger eten bij McDonald\'s is even bloedeloos als seks met een opblaaspop. Je krijgt wat je wilt, maar er is geen liefde in het spel. Tegelijkertijd zit de behoefte aan spanning, verrassing en onzekerheid óók in onze genen. We willen het onbekende verkennen, het avontuur zoeken, de adrenaline voelen stromen. Dat kan natuurlijk door te bungeejumpen, in een achtbaan te stappen of een horrorfilm te kijken. Maar grenzen verleggen kan ook op veel kleinere schaal. Bijvoorbeeld door de spannende smaak te verkennen van een kruidige knol die ten onrechte in de vergetelheid is geraakt: de selderieknol. Snijd een paar plakken van een selderieknol. Schil

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie