Van vreemde eend naar vraagbaak voor biologische wijnbouw

The Optimist 21 jun 2012
Eveline Scheren, eigenaresse van wijnwebshop Biowijnclub.nl, vertelt hoe de wijnboeren van Domaine Bassac eerst raar aangekeken werden toen ze overschakelden naar biologische wijnbouw. Tegenwoordig helpen ze de hele omgeving met hun kennis. Druiven werden al enkele generaties verbouwd, maar het waren de drie broers Pierre, Henri en Louis, die het wijnmaken in de jaren \'80 serieus oppakten. Ze schakelden over op biologische wijnbouw en legden zich toe op het verbeteren van de kwalititeit. In eerste instantie waren de broers de enige biologisch werkende wijnboeren in de Côtes de Thongue en werden ze met argusogen bekeken. Tegenwoordig helpt Domaine Bassac andere wijnboeren in de omgeving met de omschakeling naar biologische teelt. Door hun jarenlange ervaring zijn ze een vraagbaak op het gebied van biologisch wijnboeren geworden. Een nieuwe generatie staat intussen aan het roer: Jean, Clément, François-Manuel en Louis-Adrien. Jean is vooral bezig met het werk in de wijngaard, Clément is verantwoordelijk voor de vinificatie. François-Manuel en Louis-Adrien zien toe op de assemblages en houden zich bezig met de verkoop. Dat ze lekkere wijnen maken, wordt regelmatig bevestigd tijdens de internationale wijnbeurs Millésime BIO, waar ze jaar op jaar medailles winnen. Ode lezers krijgen korting op een doos Pure wijnen van

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie