Van rijke armoedzaaier tot integrale rijkdom

Brian de Mello 184 januari / februari 2019 Zingeving
Peter Kuijper leidde een hectisch en welvarend bestaan, totdat hij op een dag tot het besef kwam dat een hardloper wel eens een doodloper zou kunnen zijn. Vanaf dat moment ging het roer om en startte hij een nieuw leven. De inzichten die hij opdeed om zichzelf te veranderen, biedt hij nu via zijn bedrijf Mind&Health aan anderen aan. ‘Ik gun het iedereen.’ Wending De persoonlijke wending kwam op 4 augustus 2004. ‘Dat was het moment dat ik achteraf als een enorme milestone in mijn leven zie’, vertelt Kuijper. ‘Ik heb toen gedacht: “Je kunt eeuwig doorleven in weelde en je nog steeds arm voelen”. Men zei: Peter’s kostje is gekocht, iedereen keek reikhalzend uit naar het feest voor mijn veertigste verjaardag waarbij ik flink ging uitpakken. De champagne zou rijkelijk stromen. Maar vanaf die datum ben ik gaan stoeien met mezelf. Ik kwam tot het inzicht dat ik niet echt gelukkig was. Mijn besluit stond vast en ik zei tegen mezelf: Ik wil graag net zo “happy” worden als de hele wereld toedicht dat ik ben. Dat hoeft niet over één nacht ijs, niet radicaal of betweterig, of verwijtend naar mezelf of naar anderen.’ Focus in zijn leven aanbrengen

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie