‘Van dienstbaar naar gastvrij’

Brian de Mello 29 aug 2022 Samenleving
Hij runt cultuur- en congrescentrum Antropia als een heuse pater familias; Eric van Veluwen helpt, begeleidt, luistert, dolt en voedt soms op. Dat maakt zijn team toegewijd en verantwoordelijk. Jaarlijks verzorgen ze enkele honderden bijeenkomsten op een toplocatie, gelegen op de grens tussen Driebergen en Zeist. DOOR: BRIAN DE MELLO ‘Ik ben als mede-eigenaar eigenlijk per ongeluk leiding gaan geven bij Antropia’, vertelt Eric van Veluwen. ‘Ons Hoofd Bediening vertrok en ik besloot dat zelf tijdelijk in te vullen. Na een maand had ik de boel op de rit. De toenmalige directeur zag de verbetering en besloot op te stappen (“twee kapiteins op een schip heeft geen zin”), waarna ik ook de keuken in ben gedoken om daar de processen te verbeteren.’ Het resultaat is een geoliede culinaire machine. Commentaar Hij gelooft niet in ellenlange vergaderingen. ‘We bespreken wat nodig is, gewoon met een kop koffie of thee. Hier is geen directeur in een pak nodig, wel een meewerkend figuur. Dat ben ik. Dennis is Hoofd Bediening, Roy is Hoofd Keuken, Tom is Hoofd Sales en ik ben Hoofdpijn’, grapt hij ontspannen. ‘Als ik ’s ochtends in mijn sportkleding aankom of in mijn gewone kloffie in de tuin sta te

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie