Van binnen naar buiten

Hanny Roskamp 145 april 20122012
145 april 2012 Verbeter uw fysieke en mentale gezondheid door geregeld een portie vitamine G in te nemen: groene lichaamsbeweging. Elke zondagochtend ga ik naar de sportschool voor een half uurtje krachttraining. Hoewel ik het niet echt leuk vind, zie ik het als noodzakelijke fysiotherapie; het remt de achteruitgang van de spieren. En sinds ik besloten heb dat ik het niet meer leuk hoef te vinden, maar dat het noodzaak is, houd ik het al ruim een jaar vol. Terwijl ik braaf mijn oefeningen met de gewichten doe, hollen andere sportscholieren zich op de lopende band in het zweet. Oordopjes van de mp3speler in, blik gericht op de tvschermen waar ze MTV of CNN kunnen volgen. De activiteit van ogen, oren en de rest van het lichaam losgekoppeld van elkaar. Alsof de tijd zo snel mogelijk moet verstrijken tijdens het saaie, verplichte sporten. Rennen op een loopband is zonder twijfel goed om calorie├źn te verbranden en om de conditie op peil te houden. Maar is het voldoende? En is er niet een manier om te bewegen die leuker en gezonder is? Nieuw onderzoek wijst uit dat ons brein en ons lichaam veel meer profiteren van fietsen, rennen of wandelen als

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie