Top 5 bizarre ingrediënten van vegaburgers

The Optimist 3 jun 2011
Van frikandellen wordt wel beweerd dat er slachtafval, uiers, koeienogen en vet in zitten. Producenten ontkennen dit echter ten stelligste. De producenten van vegaburgers vertellen echter met trots over de opmerkelijke ingrediënten die ze in hun snack stoppen. Voor de consument betekent die kennis wellicht toch even slikken. Want al zijn vergaburgers diervriendelijk, biologisch en gezond, het is toch wennen aan het idee dat je bijvoorbeeld schimmel aan het eten bent. Website OneWorld.nl onthult in een reportage dat vegaburgers de volgende ingrediënten bevat: - Aaneengeregen eiwitmoleculen (Net kip) - Schimmel (Basis voor quorn) - Bloemen (De Lupine, een nichtje van de pinda) - Zeewier (Zorgt voor een vlezige structuur) - Plankton (Nog niet in de schappen) Bron: OneWorld Foto: Seph-Swain, Flickr Volgens een reacteur op hetkanWel is plankton overigens heel opmerkelijk, want daarmee zou het strikt genomen geen vegetarische burger meer zijn. Lees ook: 5 dodelijke ziektes die (bijna) de wereld uit geholpen zijn Rode M&M\'s worden gemaakt van luizen Je huis schoon zonder chemicaliën. 6 tips.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie