Toeval bestaat niet

Evert van der Geest 20 aug 2008
Toeval kan een heilige betekenis hebben, een deur naar een nieuw inzicht. Evert van der Geest | 23 november/december 1998 issue \'Een verhaal dat volledig opgaat in geheimzinnige toevalligheden, kan geen verwijten worden gemaakt… maar wel de mens die blind is voor zulke toevalligheden in het dagelijks leven. Want daarmee berooft hij zijn leven van een diepere laag van schoonheid.\' Milan Kundera, de onverdraaglijke lichtheid van het bestaan Op zijn eenentwintigste jaar kreeg student Erik ongepland een zoon. \'Het contact met de moeder was na korte tijd zeer ernstig verstoord, zo ernstig dat contact door de moeder werd geweigerd. Onwetend en verward reisde ik de wereld rond om na jaren te beseffen dat mijn pijn en onrust alleen konden worden geheeld door mijn zoon op te zoeken. Terug in Nederland had ik snel werk bij de PTT. Daar wilde ik eigenlijk helemaal niet werken, maar ik kreeg zo\'n ongeloofwaardig hoog salaris aangeboden, dat ik gewoon niet kon weigeren. Na nog een maand te hebben getreuzeld om contact op te nemen met de moeder van mijn zoon, kreeg ik een enorme schok te verwerken. Twee secretaresses op mijn afdeling bleken jaren lang oppas van mijn zoon te zijn geweest. Na acht

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Evert van der Geest

Meer over Evert van der Geest >

Reacties

Geef een reactie