Terug van weggeweest

Kenneth Ring 2000030 januari / februari 2000
Mensen die kort klinisch dood waren, maar weer tot leven kwamen, blijken heldere en vergelijkbare beschrijvingen te kunnen geven van de weg na de dood. De Amerikaanse emeritus hoogleraar psychologie Kenneth Ring geldt als een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van \'bijna dood\' ervaring. Hij tekende het onderstaande verhaal van Craig op. Craig verdronk bijna tijdens een wildwatervaartocht Kenneth Ring | 30 januari/februari 2000 issue Ik realiseerde me dat de stroom me naar het midden van de rivier trok, waar een kleine waterval was van zo\'n anderhalve meter hoog. Het water kolkte er woest en de rotswand van de waterval was door erosie zo gevormd, dat er een soort trechter was ontstaan waar ik naartoe werd gezogen. Ik probeerde, door mijn handen als roeispanen te gebruiken, de route te volgen die mijn kano-vriend Don had genomen, maar mijn pogingen liepen op niets uit. De stroming was te sterk en het enige resultaat van mijn inspanningen was, dat ik was gedraaid en nu achterwaarts in plaats van voorwaarts op de waterval afstevende. Ik keek over mijn schouders en zag dat ik met geen mogelijkheid nog de waterval kon vermijden. Mijn hart bonsde in mijn keel. Ik trachtte de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie