Stilte is volmaakte muziek

The Optimist 4 jan 2013
Muziek is een wonder dat niet in woorden is te vangen. Muzikanten - met of zonder succes - spelen om de ziel te helen. Want muziek is meditatie, de weg naar een heilig mysterie, naar stilte: het dramatische moment na de eerste vier noten van de Vijfde Symfonie van Beethoven. Sting | 25 maart/april 1999 issue Daar sta ik dan, met een raar hoofddeksel en een rare wapperende toga, en ik ga iets doen wat ik niet zo vaak doe, ik ga een toespraak houden voor publiek. Ik vraag mezelf af hoe ik hier zo terecht ben gekomen. Ik moet toegeven dat ik wel een tikkeltje zenuwachtig ben. Dat kunnen jullie merkwaardig vinden voor een man die zijn geld verdient door in stadions te spelen, maar ik sta vaak midden in een stadion tjokvol mensen en stel mezelf dan dezelfde vraag: \'Hoe ben ik hier in vredesnaam terechtgekomen?\' Het simpele antwoord luidt: ik ben muzikant. En om een of andere reden heb ik nooit een andere ambitie gehad dan muzikant worden. Dus in een poging tot verklaring zal ik maar bij het begin beginnen. Mijn vroegste herinnering is tegelijk mijn vroegste muzikale herinnering. Ik weet nog dat ik aan mijn

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie