Stamppot à la Boeddha

Tijn Touber 028 september / oktober 19991999
Boekbespreking. Tijn Touber | 28 september/oktober 1999 issue Dit is wat je noemt een lekker boek. Alle ingrediënten zijn aanwezig: verhalen, anekdotes, spirituele wijsheden, tips, parabels, persoonlijke catastrofen en heerlijke recepten. Centraal staat het leven van de vijfendertigjarige kok, schrijver, ontwerper en kunstenaar André Wolf,die op een dag in gesprek raakt met de Chinese keukengod Jo Kwan. Te pas en te onpas verschijnt deze keukengod in de stoom boven een pan soep of een dampende kop chocolademelk om zijn levenswijsheden te delen. Dat is ook wel nodig, want als het boek begint, is Wolf een verre van volmaakte kok. Jo Kwan leert hem echter, dat volmaaktheid niet hetzelfde is als het perfect opvolgen van recepten uit kookboeken, maar vooral je eigen intuïtie en goede smaak durven volgen. Zo wordt een laffe courgettesoep een knallende entree - vooral ook omdat Wolf per ongeluk een hele bus kerrie in de soep laat vallen. En als Wolf het haast in zijn broek doet van angst, omdat meneer Fritz Picard - culinair journalist die meer carrières gebroken dan gemaakt heeft - op een dag op bezoek komt, redt hij zich eruit door te besluiten dat Picard niet is gezegend met een groot talent, maar

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie