Speltbrood en wilde Wraldfrucht

Rob Soetenhorst 1997013 maart / april 1997
Boekbespreking. Rob Soetenhorst | 13 maart/april 1997 issue ....Mmm..., ik kreeg er lekkere honger van: Boeren, Leidse - \'Wij maken kaas voor bij een goed glas wijn\' - kaas, Friese drabbelkoeken, Speltbrood en Drents boerenbrood en de wilde Wraldfrucht. Zuivere Nederlandse natuurproducten met ambachtelijke zorg en veel liefde gekweekt. We horen wel eens dat het niet zo goed gaat met de Nederlandse biologische land- en tuinbouw. Maar de boekjes van uitgeverij Roodbont ontzenuwen dat clichébeeld. Evenals het imago van de Nederlandse boer als een zwartgallige, tegenstribbelende tractorberijder op weg naar Den Haag of naar een kruispunt van wegen dat moet worden geblokkeerd om aandacht te vragen. In Slimme streken wordt ons een reeks natuurproducten voorgezet die door taai volhouden van de telers hun weg naar de consumenten hebben gevonden. Geen massaproductie maar eerlijk en heerlijk eten en drinken. Het boekje bevat ook een reeks adressen waar die producten te vinden zijn. Iets pretentieuzer is Het land luistert, een reeks verhalen over boeren en tuinders die bewust kiezen voor biologische landbouw. Neem Asse Aukes, bezitter van de Gerbrandsstate in Pietersbierum. Aukes is akkerbouwer en antroposoof. Het een valt niet los te zien van het ander, vindt hij. \'Alles is volgens een

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Rob Soetenhorst

Meer over Rob Soetenhorst >

Reacties

Geef een reactie