Sociale initiatieven en voedsel

The Optimist 195 november / december 2020 Samenleving
Sociale initiatieven zijn onmisbaar. De organisatie MAEX brengt er ruim 2200 in beeld via de Social Handprint. Dit is de Impact meet-methode die MAEX ontwikkelde op basis van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Die vormen tot 2030 de agenda voor een eerlijke, duurzame en mooie wereld. Deze keer belichten we initiatieven die iets doen met voedsel, wat raakt aan SDG 2 (geen honger), SDG 11 (duurzame gemeenschappen) en SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie).  De Participatiekeuken In het begin van de coronatijd wilde De Participatiekeuken honderdduizend maaltijden voor kwetsbare ouderen in Den Haag verzorgen met voedsel dat anders overbleef. Met hulp van vrijwilligers, de bedrijfskeuken van Shell (gesloten vanwege het thuiswerken) en vele andere bedrijven werd in no-time een organisatie opgezet die de doelstelling haalde. Ook staken ze ouderen een hart onder de riem. De Participatiekeuken wordt vanwege het succes omgevormd naar de Communitykeuken om ook de komende jaren voor kwetsbare ouderen te koken. ‘De maaltijden zijn slechts een middel om mensen te laten voelen dat ze ertoe doen. Dat ze niet worden vergeten. De boost die een maaltijd geeft, is niet te omschrijven’, aldus initiatiefnemer Ben Lachab. Het boodschappenhoekje Almere Het boodschappenhoekje Almere zorgt al vijf jaar voor gratis

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met