Ruim duizend revolutionairen zetten zich in voor beter voedsel
5 jun 2012
Op 30 maart ontketenden Sandra van Kampen en Dick Veerman, de intiatiefnemers van NieuwVers, een ware voedselrevolutie. En dat was precies hun bedoeling. Zij presenteerden die dag namelijk hun voedselmanifest, waar al 1052 mensen zich de afgelopen maanden bij aansloten door het te ondertekenen. Zij tekenen daarmee voor een nieuwe wereld waarin de macht in handen is van de eters en verklaren vanuit hun mogelijkheden en rol in de samenleving de 9 principes van het manifest te ondersteunen en verandering te brengen. “De presentatie van het manifest mag best gezien worden als de 21e eeuwse variant van de bestorming van de Parijse Bastille uit 1789”, vertelt Veerman. De bestorming van de Bastille werd ingegeven door te weinig eten en was de start van de Franse revolutie. “Eten kwam er uiteindelijk genoeg”, vervolgde hij. “Zelfs veel te veel en we worden er dik en ziek van. De productieprocessen drukken bovendien zwaar op het milieu omdat we uit concurrentieoverwegingen water-, fosfaat- en andere, kringlopen niet goed sluiten. Daarnaast gaan we onzorgvuldig met dieren en hun rol in de kringloop om. De revolutie van de 21e eeuw moet gaan om voldoende kwalitatief en verantwoordelijk gemaakt voedsel voor zoveel mogelijk mensen. Het doel van
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties