Overheerlijke kalfhart en lamsnier

The Optimist 158 januari / februari 20142014
Als u vegetariër bent kunt u dit blog wellicht beter overslaan. U weet namelijk allang dat uw keuzes zaken als dierenleed en klimaatverandering tegengaan (bedankt daarvoor, trouwens). Maar vleeseters zullen er altijd zijn. En die zouden ook maar een moeten overwegen om hun tanden te zetten in - zet u schrap - koeienhersenen, varkensoren of schapenmaag. Waarom? Een aanzienlijk deel van de geslachte dieren wordt nu weggegooid. Zonde, want niet alleen zijn van organen en ander restvlees smakelijke maaltijden te bereiden, maar het geslachte dier wordt ook nog eens beter benut. In de woorden van de Canadese chef-kok Jennifer McLagan: \'Als je een vleeseter wilt zijn, toon het dier dan respect en eet hem helemaal op.\' Maar hoe bereid je nu een orgaan als hart of niertjes? The Optimist schiet te hulp met deze twee heerlijke en makkelijke recepten. Speciaal voor ons geselecteerd door Bart van Ratingen, oprichter van de Slow Food-werkgroep Van Kop tot Kont. U ziet, geen enkel excuus meer om eens een stuk orgaanvlees te proberen. Eet smakelijk!   Kalfshart met lavendel en ratatouille Voor 2 personen Ingrediënten: 400 gram (schoon) kalfshart (vraag de Turkse of Marokkaanse slager) 1 theelepel gedroogde lavendel (of in de zomer verse

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie