Reflecteren op de overheid

The Optimist 19 apr 2024 Samenleving
Kan de relatie tussen politiek, overheid en samenleving positiever? Het antwoord van rijksambtenaar Max Herold op deze vraag is een volmondig ‘ja’. DOOR: MAX HEROLD Het werkte op de lachspieren van mijn familieleden, toen ik op een dag zei dat ik een baan had gekregen bij de overheid. Het was ook grappig. Komend uit een puur ondernemersgezin was dat de laatste plek waar ik ooit wilde gaan werken in mijn zeer jonge jaren. Uiteraard leidde dat tot de gebruikelijke plagerige opmerkingen zoals: ‘Ga eens voor ons koffiezetten, want we betalen nu jouw salaris.’ Of, toen een broer me in de ochtend om half elf belde: ‘Max, sorry dat ik je wakker maak...’ ‘De politiek bepaalt’ Het waren de jaren tachtig van de vorige eeuw met een grote werkloosheid en na diverse malen tweede te zijn geworden in sollicitatiegesprekken, was dat een plek waar ik werd aangenomen. Achteraf bleek de ondernemersachtergrond die ik in mijn opvoeding had meegekregen, wel iets toe te voegen. Ik stond altijd verbaasd te kijken naar beleidsambtenaren die beleid of maatregelen ontwikkelden zonder de praktijk in al zijn facetten en geledingen te betrekken. Doe je dat als bedrijf dan ben je snel failliet. Als ik dan vroeg

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie