Positieve verhalen

The Optimist 20 aug 2021 Samenleving

In totaal ontvingen wij bijna tachtig inzendingen voor onze ‘Beste TOM Schrijfchallenge’. Kennelijk maakten we hiermee een behoefte zichtbaar, want veel verhalen zijn geschreven vanuit een persoonlijke wens om een positief verhaal te delen en anderen te inspireren. Sommigen schreven een frustratie van zich af, anderen kwamen met anekdotes die je een glimlach geven. Tussen alle regels door lazen we hier en daar ook een traan, maar wel een traan met hoop.

TOM

TOM staat voor The Optimist Movement. Een beweging om jezelf en anderen vooruit te helpen. Initiatieven die de wereld een tintje mooier maken krijgen een plek onder de paraplu van TOM. Een Schrijfchallenge lijkt hier prima bij te passen.

16 verhalen

Wij kozen zestien verhalen uit, die je op de volgende pagina’s kunt lezen. Elk verhaal is voorzien van een kort commentaar van onze Raad van Waarde, bestaande uit Yolanda Eijgenstein, Cathelijne Esser, Gijs de Swarte en Jan Terlouw. Als aanmoediging om vaker te schrijven of gewoon, als goedbedoeld commentaar van een professionele schrijver en lezer.
De oude Romeinen wisten het al: wie schrijft, die blijft. Wij vullen het een beetje aan. Wie positief schrijft, die positief blijft.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie