Ze ontmoetten elkaar op een camping in Frankrijk. Al snel raakten ze aan de praat over het gebruik van dieren en hoe het beter zou kunnen. Dat leidde tot de oprichting van De Vegetarische Slager. Nu richten ze hun pijlen als Those Vegan Cowboys op het vervangen van de koe in de wei door een roestvrijstalen exemplaar waar melk uit komt. Een kijkje in het wilde westen van Jaap Korteweg en Niko Koffeman. Op de vraag hoe de overstap is van succesvolle, vegetarische slager, naar pionierende, vegan cowboy, krijgen we een opgewekt antwoord. Jaap Korteweg bevestigt dat ze er plezier in hebben. Niko Koffeman antwoordt zo mogelijk nog enthousiaster: ‘Het is in één woord geweldig! Bij De Vegetarische Slager hebben we gekozen voor een formule die uitgaat van het herschrijven van de geschiedenis. Daarbij stelden we onszelf de vraag: “Hoe zou een slager eruit zien die in het jaar 1920 al een andere afslag genomen had?”. Dus een ouderwetse slagerij, met één groot verschil, namelijk dat er geen dieren meer gebruikt zouden worden.’ Cowboyleven Bij Those Vegan Cowboys ligt dezelfde gedachte ten grondslag aan het concept. Het hoeden van koeien wil het duo anders invullen. Zij vinden het niet meer
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties