Pionieren, hoe doe je dat?

The Optimist 21 okt 2022 Samenleving
Ze was ‘s werelds eerste professionele model in een rolstoel, eerste internationaal verkopende Nederlandse zelfhulp bestsellerauteur en oprichter van de eerste medische kliniek voor leefstijlgeneeskunde. We gaan in gesprek met Annemarie Postma, die met recht een ‘seriële pionier’ te noemen is. DOOR: CARLA DE RUITER Voel je jezelf een pionier, en zie je jezelf ook zo? ‘Als ik nu, na bijna dertig jaar werken, achteromkijk uiteraard wel. Maar terwijl ik gewoon bezig was in de wereld niet. En nog steeds niet hoor. Ik denk niet als ik mijn dag begin: zo we gaan weer eens pionieren. Terwijl dat wel is wat ik altijd gedaan heb en nog steeds doe: volkomen onverwachte en nieuwe dingen doen, een voortrekker zijn en de weg banen en vrijmaken voor anderen. Maar dat is niet “bedacht” of gepland.’ ‘Het begon al heel jong toen ik, begin jaren negentig, het eerste professionele model met een duidelijk zichtbare handicap werd. Dat was nog nooit gebeurd en de jury van de meest prestigieuze modellenwedstrijd ter wereld wist zich eerst niet echt een houding te geven. “Fashion is movement”, hoor ik het Franse jurylid en hoofd scouting van Elite Models Pierre Campoux nog zeggen. Ik begreep toen al het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie