Over en weer

The Optimist 25 feb 2022 Natuur & Milieu

Het werkt twee kanten op. Hoe fiksen we wat we hebben stukgemaakt aan de Aarde? En hoe helpt onze planeet onszelf beter te maken? Pas als het besef er is dat wij als mens een stukje ‘natuur’ zijn, komt de boodschap van onwenselijke zelfdestructie binnen. En kunnen we hier iets aan doen.

We laten zien hoe verschillende organisaties van alles ondernemen om regenwoud te herstellen, koraalriffen tot nieuw leven te wekken en woestijnachtig gebied te vergroenen. Zelfs de oceaan komt persoonlijk aan het woord, om ons te vertellen wat ze voelt.

Van de andere kant komen de verhalen over hoe de natuur helpt onze mentale gezondheid te bevorderen en hoe de vruchten van Moeder Aarde – in de vorm van goede voeding – de basis vormen voor ons welzijn.

Het huidige natuurbeleid in Nederland zorgt ervoor dat mens en natuur van elkaar gescheiden zijn. Alsof het jezelf in de natuur begeven ‘een uitje’ is, een bezoek aan een andere wereld. Hoog tijd dat het bewustzijn groeit dat ieder mens zelf, in de kern, een optimistisch stukje natuur is.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie