Oude en nieuwe verbindingen

The Optimist 124 maart 20102010
Jurriaan Kamp | 124 maart 2010 issue Jurriaan Kamp, Editor-in-Chief. Foto: Dean Bentley De vrouw op het omslag van dit nummer staat voor een simpele waarde: grond. Het artikel van Larry Gallagher heeft me veel geleerd over een probleem waarmee ik, eerlijk gezegd, nauwelijks bekend was. In de hele wereld gaan schrikbarende hoeveelheden vruchtbare grond verloren, met alle risico’s van dien voor komende generaties. De moderne industriële landbouw vormt een bedreiging voor de toekomst van onze (klein)kinderen, en biologische voedselproductie zonder schadelijke chemische stoffen dient – anders dan ik altijd had gedacht – bij lange na niet als oplossing voor het probleem. Ook werd me tijdens het lezen duidelijk hoe slecht het is gesteld met mijn eigen relatie met de grond. Ik houd van wandelen en af en toe lig ik op mijn rug onder een boom, maar wroeten in de aarde – zoals mijn voorouders nog niet zo lang geleden dagelijks deden – is iets wat ik toch maar heel zelden doe. Zij werkten op het land, ik werk voornamelijk met een toetsenbord. Zij hadden een band met de natuur, ik met de virtuele werkelijkheid. Kort geleden heb ik The Tyranny of E-mail van John Freeman gelezen, met daarin

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie