Het is in elk aspect van ons dagelijks leven ingenesteld: verspilling. Niet alleen worden er in Nederland elk jaar honderden kilo’s eten weggegooid, ook het potentieel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijft vaak links liggen. Als een baken tegen verspilling opent de Verspillingsfabriek voor ons haar deuren, om op een praktische manier te laten zien dat het beter kan. Als we alleen al kijken naar de gemiddelde tomaatplak op een fastfood hamburger, zien we een zorgwekkend patroon. Behalve dat tomaten van de verkeerde grootte of vorm al worden weggegooid voordat ze de deuren van een verwerkingsfabriek binnenrollen, verdwijnen de koppen en kontjes ook snel bij het afval. Hierdoor blijft er uiteindelijk maar weinig tomaat over, en dat is zonde volgens Bob Hutten, oprichter van de Verspillingsfabriek. Op 54-jarige leeftijd besloot hij zijn bedrijf meer onafhankelijkheid te geven. Het streven, om niet alleen voedselverspilling tegen te gaan maar ook menselijk talent een podium te geven, speelde vanaf dat moment een centrale rol in zijn leven. ‘De vraag is dan: wat ga jij doen? Voor mij zijn er twee dossiers waarin ik de laatste dertig jaar wat meer actief was en waar ik enige kijk op heb. Dat zijn
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties