Ook u heeft spreektalent

The Optimist 194 september / oktober 2020 Actualiteit
Hij staat bekend als de Public Speaking Architect en trekt volle zalen met zijn presentaties en workshops waarin hij mensen aanmoedigt in het openbaar te spreken. We vroegen Winston Scholsberg om het geheim van spreektalent te onthullen, voor zover dat bestaat. DOOR: WINSTON SCHOLSBERG Ik wist precies wat ik wilde zeggen. Er zaten vierhonderd mensen in de zaal. Het was een debat en het publiek mocht input geven. Ik vond dat ik iets te zeggen had, stond op en liep naar voren. Daar stond ik dan met de microfoon in de hand en alle ogen in de zaal op mij gericht. Ik deed mijn mond open en er kwam niets uit. Mijn lippen trilden, mijn benen trilden, ik kwam er niet uit. De woorden kwamen niet zoals ik ze had bedacht. Het goede idee dat ik had, verdween als sneeuw voor de zon en ik liep de ‘walk of shame’ terug naar mijn stoel. Ik zag het in hun ogen. ‘Waar heeft hij het over?’ ‘Iedereen heeft talent, maar wat je ermee doet is vele malen belangrijker.’ Verborgen talent Ik wist het toen nog niet, maar dat moment heeft het zaadje geplant dat vele jaren later zou uitgroeien tot de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met