Ode-diner op unieke locatie
14 nov 2011
Uit eten gaan in een restaurant is met een servet op schoot eten, terwijl je geen idee hebt waar het eten op je bord vandaan komt. In het pop-uprestaurant van Christian Weij en Petra Busser gaat het er anders aan toe. Eens per maand is dit restaurant te vinden op een geheime locatie waar je geen restaurant verwacht, bijvoorbeeld in het bos of een lege fabriekshal. Ze serveren seizoensgebonden, biologische en lokale producten uit de omgeving van Ede. ‘In Nederland halen we producten uit het verre buitenland, terwijl dat niet nodig is’, zegt Weij. Zo gebruikt hij in plaats van citroensap het zure sap dat hij haalt uit de onrijpe druiven van wijnboeren in de regio, het zogeheten verjus. En hij gebruikt de laatste tijd beukennootjes: ‘In restaurants wordt vaak teruggegrepen op pijnboompitten. Die moeten uit China komen, terwijl beukennootjes net zo lekker zijn, en ik ze gewoon op de fiets uit het bos haal.’ Weij is opgeleid als designer, maar kookt al van kinds af aan. Hij heeft geen koksopleiding, maar experimenteert graag met producten uit de lokale natuur, wat voor veel chefs not done is. Anderhalf jaar geleden begon hij met zijn vriendin het restaurant en cateringbedrijf -Puur-e!,
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties