Natuurlijk menselijk

The Optimist 17 dec 2021 Economie

Een volle zaal genoot van de toespraak van Paul Polman tijdens de twintigste editie van het Nationaal Sustainability Congres in november. Hij ontving een staande ovatie omdat hij zonder te haperen vertelde waar het in de wereld om draait: ‘We have to bring humanity back to business.’ Polman sprak over leiders met moed die we nodig hebben voor verandering. Daarbij merkte hij op dat het Engelse word courage verbonden is met het Franse woord coeur. We zijn dus op zoek naar leiderschap met een hart.

Dat hart klopt niet alleen voor onze manier van leiding geven, maar ook voor onze relatie met de natuur. Sander Veenendaal en Wouter Swenneker spreken over de rol van biologie en natuurlijke strategieën bij innovatie en business. (p.48)

Ralph van Hessen is iemand met een gul hart. Dag in dag uit zoekt hij manieren om mensen te verbinden. Zijn Big Improvement Day is daar een concreet uitvloeisel van. (p.52) Een rustiger hart krijg je door het praktische advies van Davide Piai op te volgen over het beter omgaan met thuiswerken. (p.55) De menselijke en natuurlijke maat zien we ook steeds meer terug in onze wereld van mobiliteit. Van fraaie elektrische auto’s tot duurzame vrachtfietsen. (p.58) Tenslotte hoort bij het volgen van de natuur in deze winterse tijd een vorm van gepaste stilte, zoals Marcel Tjepkema schrijft. (p.60)

Laat je hart vooral doortikken.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie