Mooie momenten plukken in de trein

The Optimist 28 feb 2013
In een drukke intercity van Amsterdam naar Goes zit een groepje jongeren te praten. Anderen staren verveeld uit het raam, of lezen een boek. ‘Hier gaan we het proberen’, fluistert Janne Willems. Ze pakt een Verkade-doos met tientallen stiften en een bakje met blanco kaartjes, staat op en loopt door de coupé. ‘Hallo, ik ben Janne en ik verzamel mooie momenten, want daar word ik blij van. Zou je voor mij een mooi moment van de afgelopen week willen tekenen?’ In haar studententijd begon Willems met het verzamelen van bijzondere momenten. ‘Ik maakte toen zo veel toffe dingen mee. Ik wist dat ik het nooit allemaal zou onthouden’, aldus de dertigjarige verzamelaarster uit Zeist. ‘Door mooie momenten te bewaren, dwing je jezelf om na te gaan wat er allemaal goed ging. Als het dan een keer wat minder gaat, geeft zo’n verzameling troost.’ Drie jaar geleden begon ze uit nieuwsgierigheid met het verzamelen van momenten van anderen. Het is uitgegroeid tot een hobby, die ze tegenwoordig vooral in de trein uitoefent, want daar hebben mensen toch ‘meestal niks te doen’, zegt ze. ‘Binnen de kortste keren zit dan de hele coupé te kletsen.’ ‘Tekenen? Dat heb ik al heel lang

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie