Brian de Mello
184 januari / februari 2019 Samenleving
Waarom wordt u zo boos – en soms zelfs bang – als iemand u afkraakt en zo blij als u een ‘like’ krijgt? Hoe zorgt u ervoor dat er meer wordt gewaardeerd? En betekent dat dan dat u kritiek maar beter in kunt slikken? Het boek Helemaal top, maar het kan nog véél beter! is een zoektocht naar de werking van een duim omhoog of een duim naar beneden. We spraken Jancees van Westering over zijn nieuwste boek. De boektitel oogt optimistisch. Is het dat ook? ‘De inhoud is voer voor optimisten: je leert hoe je de kunst beoefent van kritisch waarderen en waarderend kritiek geven, waarbij je weliswaar niet klakkeloos strooit met complimentjes, maar toch steeds een positieve invalshoek kiest. Uitgangspunt vormt dat je je niet hoeft laten vangen door je genen en geschiedenis: je kunt je bevrijden en in het hier en nu kiezen om – zo nodig – beter om te gaan met kritiek en waardering!’ Wat doen kritiek en waardering volgens u met de mens? ‘De impact van kritiek en waardering is vaak groter dan je voor mogelijk zou houden. Vanwege de gevoelens die ermee gepaard gaan, zoals genot, verbondenheid, pijn, angst en woede. En door
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties