Mijn soulmate Tim de rode kater

The Optimist 181 juli / augustus 2018 Natuur & Milieu
Familie is een gek woord. Er past niet alles in wat in dat woord hoort. Mensen kunnen familie kiezen. Of ze kunnen hun familie ontmoeten en in hun hart sluiten, zoals dat mij overkwam. Dit is de waar gebeurde geschiedenis van mijn soulmate Tim, het rode katertje dat ik in een asiel tegenkwam. DOOR: VILAN VAN DE LOO ‘Hij is het’, zei ik tegen de mevrouw van de kattenafdeling. Ze keek me aarzelend aan. Wilde ik werkelijk een kat meenemen die zonet mijn been tot bloedens toe had opengehaald? Een kat die elke bezoeker aanviel en niet wist wat vertrouwen was? Ik knikte. Iets in mij wist dat deze kat bij mij hoorde. Toen we thuis waren, rende hij weg op zoek naar een schuilplaats. Die vond hij achter het oude fornuis. Ik haalde de onderste lade eruit en legde een dekentje in de donkere schuilplaats neer. Daar kroop hij heen, in elkaar gedoken van angst voor al het vreemde om hem heen. Tim was nog geen drie jaar oud en had een pittig dossier met vermoedelijk mishandelingen. Als huisgenoot had hij weinig tot niets te bieden, behalve iets dat ik pas in de loop der jaren zou ontdekken. Leidraad

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie