Mérène blijft stralen

Brian de Mello 198 mei / juni 2021 Zingeving
Het was het tweede jaar op rij dat ik in Blaricum achter het kraampje van The Optimist stond, tijdens de driedaagse Happy Spirit Days. Vol goede moed sprak ik de bezoekers – overwegend dames – die bij mijn tafel kwamen staan aan om door de tijdschriften te bladeren die ik daar strategisch had neergelegd. Zo ook deze slanke dame, iets ouder dan ik en met een stralende glimlach. ‘Kent u The Optimist?’, vroeg ik. ‘Jazeker, ik ben al jarenlang abonnee!’, antwoordde ze met gepaste trots. We raakten aan de praat en ik kon het niet laten om te polsen of ze interesse had om in het blad geportretteerd te worden, voor de rubriek Lezer in Beeld. ‘Nou,’ zei ze een beetje verlegen, ‘dat weet ik niet hoor.’ Ik drong aan: ‘U heeft vast wel een bijzonder verhaal te vertellen.’ Ze reageerde direct met ‘nee, eigenlijk niet.’ ‘Echt niet?’ ‘Nou, ik heb wel een boek geschreven.’ ‘Aha! Waarover?’ ‘Over hoogsensitiviteit.’ ‘Interessant. En is het ergens te koop?’ ‘Nee, het is nog niet uitgegeven.’ ‘Dan is het vast geen toeval dat wij elkaar nu spreken.’ Geboorte van een boek Een paar maanden later stuurde Mérène mij een mail. Beste Brian, Op Happy

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met