Meer stroom op straat

The Optimist 110 oktober 20082008 Natuur & Milieu
Na een valse start - zo’n vijftien jaar geleden - is de elektrische auto weer helemaal terug, en zo te zien gaat hij voorlopig niet meer weg. Diane Daniel | 110 oktober 2008 In de vervoersector zijn de ogen gericht op de volledig elektrische auto van Think, de City. Die komt eerst beschikbaar in Noorwegen en vanaf 2009 ook in andere Scandinavische landen. Photo: Think Het kost me geen moeite om me op maandagochtend op de snelweg E18 - westwaarts naar Oslo - een weg te banen door het spitsuur, al zou ik graag willen weten welke afslag ik moet hebben. Sterker nog, ik zoef langs kluitjes auto’s die bumper-aan-bumper staan, omdat ik honderd kilometer per uur mag rijden op de busbaan, met dank aan mijn speciale status: ik rij in een elektrische auto. Mijn heldergele wagen, een Think City uit 2008, mocht ik een paar weken voordat hij in juni op de markt kwam, meenemen voor een ritje. De fabrikant uit Noorwegen heeft er op inschrijving al tweeduizend van verkocht. De auto is goedgekeurd voor de snelweg, heeft alle botsproeven doorstaan en is een tweezitter (achterbank mogelijk). Misschien is dit wel de meest veelbelovende elektrische auto die in de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie