Meer dan stof

The Optimist 145 april 20122012
145 april 2012  Een tijdje geleden had ik eczeem in mijn gezicht en toen ik aan een -acupuncturist vroeg of hij er een oplossing voor wist, zei hij: ‘Je derde chakra staat te strak aangedraaid. Daardoor gaat er te veel energie naar boven.’ Hij gaf me oefeningen om mijn derde chakra – de zonnevlecht, vlak boven de navel – losser te maken.Het voelde goed en nodig en -gezond, maar het hielp niet meteen tegen het eczeem, dus ik vroeg ook raad aan een homeopathisch arts. Die gaf mij iets wat fantastisch bleek te werken: sepia. Op internet vond ik het profiel van de typische s-epiapatiënte – het zijn vrijwel altijd vrouwen. Dus, met andere woorden, het soort -vrouwen bij wie het middel sepia allerlei kwalen kan genezen. Die -houden niet van medelijden, als er iets mis is met hen. En ze kunnen zelf ook niet goed overweg met de emotionele behoeftigheid van geliefden. Dan schieten ze als het ware een wolk inkt om zich achter te -verbergen, net als de sepia-inktvis.Na enig soul searching herkende ik mezelf hierin ten voeten uit. Zelfs die wolk inkt vond ik grappig, want ik schrijf natuurlijk altijd alles van me af. Terwijl het eczeem

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie