Mediaconcentratie bedreigt democratie

Ted Turner 076 mei 20052005
Nieuws wordt gebracht door steeds minder bedrijven. Ted Turner, oprichter van CNN, signaleert een ontwikkeling in de Verenigde Staten die wereldwijd navolging vindt en waarschuwt voor de gevaren hiervan voor het publiek, de democratie – en voor het kapitalisme zelf. Ted Turner | 76 september 2005 issue Aan het eind van de jaren zestig, toen Turner Communications zich nog bezighield met reclameborden en radiozenders en ik een groot deel van mijn tijd besteedde aan zeilwedstrijden, werd een televisiezender in Atlanta te koop aangeboden. De zender maakte per maand 50.000 dollar verlies en had een luisterdichtheid van minder dan vijf procent. Ik besloot de zender te kopen. Toen ik mijn tweede televisiezender wilde kopen, in Charlotte, die er financieel nog slechter voorstond dan de eerste, nam mijn boekhouder uit protest ontslag en sprak de raad van bestuur er zijn veto over uit. Ik besloot een hypotheek op mijn huis te nemen en de zender zelf te kopen. De zender in Atlanta werd een megasucces en de zender in Charlotte, die ik tien jaar later weer verkocht, verschafte mij het kapitaal om CNN op te richten. Beide aankopen droegen bij aan een radicale verandering van het televisienieuws. Tegenwoordig is dit niet meer

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie