ontdekkingsreiziger
Uitgelicht Natuur & Milieu

Ontdekkingsreiziger in de wildernis

The Optimist september / oktober 2017

Ontdekkingsreiziger: dat wilde ik als kind graag worden. Het is er niet van gekomen. In ieder geval niet als beroep. Ik ging met vrouw en kinderen kamperen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland en Wales. Net als zovelen. Ik genoot van de bergen, de bossen en de natuur. Maar wildernis kon het niet genoemd worden. Dat veranderde in 2003. Ik was 52 jaar en maakte voor de eerste keer een trektocht door de wildernis van Alaska, samen met een Nederlandse vriend en twee vrienden uit Finland. Het heeft mijn leven veranderd. Ik kwam erachter dat lichamelijke inspanningen in afgelegen streken een louterende...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan