Lokale ondernemers overleven

Arie Dekker 193 juli / augustus 2020 Economie
Op 15 maart 2020 moet het een raar gezicht zijn geweest. Waar normaal bij de horeca rond zes uur de eerste mensen binnenstromen, was men nu gedwongen de deuren te sluiten. Dit nieuws trof niet alleen grote restaurantketens: juist kleinere ondernemers in de horeca gingen een donkere toekomst tegemoet. Toch laten steeds meer zich niet kisten. Geleid door het initiatief Support Your Locals blijven zij in beweging. Het begon allemaal in Amsterdam toen Samuel Levie (oprichter van worstenmaker Brandt & Levie en campagnebureau Food Cabinet) een samenwerking begon met allerlei regionale, van horeca afhankelijke partijen. Want dat is waar de kern van het initiatief ligt: het boven water houden van de locale ondernemer. Freke van Nimwegen was samen met haar bedrijf Instock deel van deze eerste groep ondernemers. ‘Van de een op de andere dag hadden we opeens nul inkomsten meer. We zaten al voordat we dicht gingen te brainstormen wat we in godsnaam moesten doen om in ieder geval onze vaste kosten te dekken. Wij hebben gewoon een team in dienst en bovendien loopt huur en alles gewoon door. Daarom hadden wij zoiets van “we moeten nu in actiestand komen”. Toen Samuel Levie ons belde met het idee om

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Arie Dekker

Arie Dekker

'De wereld staat in brand en in 2030 lopen we allemaal tot onze knieën in...

Meer over Arie Dekker >

Reacties

Geef een reactie