Liever resultaat dan theorie

Teruo Higa 2003053 februari 2003
Bij toeval heeft hij een combinatie van micro-organismen ontdekt, die voedseltekorten en milieuverontreiniging terugdringt. Teruo Higa, hoogleraar tuinbouwkunde aan de universiteit van Ryukyus in Japan, over de schoonheid van landbouw, de beperkingen van competitie, de weerstand bij wetenschappers en een nieuwe technologische revolutie. Teruo Higa | 53 februari 2003 issue Toen ik naar de middelbare school ging, verdiende ik mijn schoolgeld door kool en komkommers te verkopen. Het kweken ervan deed ik met de grootste zorg en aandacht. Ik vond een paar winkels die ze van mij kochten voor tien yen per stuk. Daarmee was ik tevreden, totdat ik zag dat de winkel mijn kool doorverkocht voor dertig yen per stuk. Ik voelde mij opgelicht. Immers, ík had al het werk gedaan, terwijl de winkelier het geld opstreek en rondreed in een grote auto. Het werd nog erger. Zo nu en dan verkocht de winkelier mijn kool voor maar één yen. Dat was om klanten te trekken en reclame te maken voor zijn zaak. De winkelier verloor er niet echt op, omdat hij ruimschoots verdiende aan de andere artikelen. Maar ík voelde me bedrogen en vernederd. Want het leek alsof al het werk dat ik had verzet, niet méér waard

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie