Liefde is een brief aan jou

The Optimist 27 apr 2018 Samenleving
DOOR : GOVERT DERIX   Een analoog verhaal   Dankzij een bliksemcarrière als datatypist van een uitzendbureau in Utrecht had ik na mijn studie genoeg geld gespaard om een droom te doen uitkomen. Met vijfduizend dollar verstopt in geheime zakken die tante Drieka in mijn tropenbroeken had genaaid, trok ik een half jaar door Zuid-Amerika.   Het was 1988. Internet en mobiele telefoon bestonden nog niet. Dus had ik mijn moeder beloofd om iedere eerste dag van de maand te bellen. Zij, op haar beurt, stuurde mij brieven poste restante. Kent u dat systeem nog? Een brief met als adres ‘Govert Derix, poste restante Rio de Janeiro’ bleef een maand op het hoofdpostkantoor van die stad op mij wachten. Aldus ontving ik in de maanden dat ik door de Amazone, Peru en Bolivia trok een hartverwarmende hoeveelheid moederlijke epistels.   Meteen de eerste avond in Rio ontmoette ik op Copacabana een Nederlandse die al jaren in het zuiden van Brazilië woonde en mij uitnodigde om, mocht ik in de buurt zijn, langs te komen. Vier maanden later was ik inderdaad in de buurt. In de stad Porto Alegre speelde ik met de gedachte om naar het strand te gaan. Maar

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie