Lichtpuntjes

Brian de Mello 17 dec 2021 Zingeving

Het kan in deze barre tijden geen kwaad om actief op zoek te gaan naar positief nieuws. Als je dat doet, ben je zeker niet de enige. En je zult ook niet de enige zijn die bewust negatief nieuws wil mijden.

Tot mijn grote genoegen zag ik in FD Persoonlijk het portret van Anne-Marie Pennings-van der Lande. Iemand die niet naar persconferenties van ons kabinet kijkt, niet meer de tv aanzet voor het journaal en geen negatieve verhalen wil lezen. Ze zei in het interview: ‘Uit veel onderzoek blijkt dat je darmen en hersenen sterk met elkaar verbonden zijn. Negatieve berichten vergiftigen dus niet alleen het brein, ze zijn ook ongezond voor je darmen.’

Ik moet haar volledig gelijk geven. Anne-Marie is een leuke, positieve en ondernemende vrouw, met wie we in 2022 graag nader kennismaken in dit blad. Want ze sprak ook nog de woorden: ‘Ik lees of beluister wel achtergrondverhalen, bijvoorbeeld van The Optimist.’ Mijn dag kon niet meer stuk. Reden genoeg om contact met haar op te nemen.

Toen ik haar bedankte voor de ‘reclame’ die ze onbewust voor dit blad had gemaakt, was haar antwoord: ‘Alsjeblieft, en terecht, want het positieve geluid mag veel meer ruimte krijgen.’

Waar zijn ze toch, al die andere optimisten die er net zo over denken? Ik wil jullie met alle plezier leren kennen en abonnee maken van The Optimist. Dat is wat mij betreft dé manier bij uitstek om met een glimlach door lockdowns en polarisatie te manoeuvreren. Dat we de komende tijd nog langs allerlei maatschappelijke obstakels moeten bewegen, lijkt me geen ingewikkelde voorspelling. Dus richt je blik bewust op de lichtpuntjes, op de zaken die wél goed gaan en op inspirerende mensen die mooie dingen doen. Voor een ander, voor zichzelf, voor de buurt, misschien wel voor de wereld. Die mensen proberen we telkens te laten schitteren op deze honderd pagina’s, omdat ze zelf lichtpuntjes zijn. Net als Anne-Marie.

Veel positief geluid gewenst!

Brian de Mello, hoofdredacteur
redactie@theoptimist.nl

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie