Lezers over vrijheid

The Optimist 190 januari / februari 2020 Zingeving
Het thema vrijheid is voor twee trouwe lezers een duidelijke rode draad in hun leven. Han-Paul van Westing en Jan-Eric Zoon durven vanuit vrijheid de keuzes te maken, waarvoor ze staan en waarvan zij denken dat deze bijdragen aan de maatschappij. Keuzevrijheid Zondagmorgen, een nieuwe The Optimist. Breken om te bouwen. En de uitnodiging om te schrijven over vrijheid. Nooit eerder in mijn lange lidmaatschap voelde ik de aanleiding om te reageren of schrijven, maar nu is dan het moment. Mijn naam is Han-Paul van Westing, 53 jaar, getrouwd en trotse vader van drie zonen. Doel en prioriteit één in mijn leven: een goede vader zijn en blijven. Ze in vrijheid opvoeden en steunen in wat ze kiezen is daar een belangrijk onderdeel van. Doel en prioriteit twee: dingen (‘werk’) doen die me energie geven; in vrijheid mijn geld verdienen dus. Zelf had ik een vader die er niet altijd voor me was. Maar hij en mijn moeder hebben me sterk (en prettig) opgevoed met het idee dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes. Dat blijkt een groot goed te zijn; niemand de schuld kunnen geven, resulteert in houvast. Ik kies, ik zie het resultaat én ik kan

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie